Jubileumbezoek stoomtram Hoorn - Medemblik

Medio augustus – september as. wil het bestuur een excursie organiseren naar de stoomtram Hoorn – Medemblik.
Tegen die tijd rijdt er over dit traject een "kopie" van de stoomtram welke ooit gereden heeft over het stoomtramtraject Gouda – Schoonhoven. Voor deze excursie zal een eigen bijdrage gevraagd worden van € 30,-.

Om de belangstelling te peilen kunnen geïnteresseerden zich melden per email bij het secretariaat of telefonisch bij één van de bestuursleden (zie tab Contact).

Boekje over de Kleine Betuwe in Haastrecht

Onze collega historische vereniging Haastrecht heeft een boekje uitgebracht over de bekende uitspanning en speeltuin "De Kleine Betuwe". Het boekje bevat 150 blz. met unieke foto's, verhalen en advertenties vanaf 1930. De Kleine Betuwe was een begrip in de wijde omtrek. Al in 1935 deden meer dan 1000 (!) bussen de kersen- en speeltuin aan. Vooral het watervliegtuig was een publieks-trekker. Tijdens onze bijeenkomsten is dit boekwerkje te koop voor € 10,-.