Historische Vereniging Bergambacht

Eén vereniging voor drie dorpen en een buurtschap Evenement De Grote Brand van 1921
Op zaterdag 9 oktober 2021 organiseert de Gemeente Krimpenerwaard i.s.m. winkeliersvereniging De Winkelhof en de Historische Vereniging Bergambacht een evenement in het kader van de herdenking van de Grote Brand van 3 oktober 1921. Er komen antieke brandweerauto's, er is een wandelpuzzeltocht en nog veel meer. Houd u de media in de gaten!  
Kaakplaquette onthuld
Op 17 sept. 2021 werd door wethouder Leon de Wit op de hoek van de Raadhuisstraat en de Burg. Uilkensstraat een plaquette onthuld die naar de plek verwijst waar ooit De Kaak was. Van begin 17e- tot eind 18e eeuw werden hier misdadigers 'den volke getoond' aan de schandpaal, waarbij het ook voorkwam dat lijfstraffen zoals brandmerken in het openbaar werden uitgevoerd.De schuine hoek van het huidige appartementengebouw was de plaats waar het schavot stond opgesteld.Fotoarchief

Het  fotoarchief van onze vereniging is sinds eind 2021 in te zien voor iedere belangstellende. De foto's zijn in lagere resolutie dan het origineel. U kunt het origineel aanvragen bij het secretariaat. Kijk op 'Home' linksonder om in te loggen.


Braderie 2022

De Hist. Ver. Bergambacht nam sinds lange tijd weer deel aan de jaarlijkse braderie. Samen met Sichting De Molen bemanden we een kraam. Het was een succesvolle dag. Veel belangstellenden die vragen hadden, door plakboeken over 'vroeger' bladerden en..niet onbelangrijk, zich als lid aanmeldden. We mochten 6 nieuwe leden aan ons bestand toevoegen.